Steen- en betonboor

Steen- en betonboren zijn boren die zijn ontworpen om door beton en andere harde materialen te boren. Bij Elektramat vind je een ruim aanbod aan steen- en betonboren. In ons assortiment hebben steen- en betonboren meestal een SDS-Plus aansluiting. Met een SDS-Plus boor kan je naast steen en beton ook in gewapend beton boren. 

Pagina
Pagina

Aanbod betonboren

In ons assortiment hebben we diverse betonboren, waarvan de meeste met een SDS-Plus aansluiting. Een SDS-Plus boor is een specifiek type boor dat gebruikt wordt voor het boren in beton en andere harde materialen. SDS-Plus is een verbeterde versie dan een normaal SDS-systeem. De verbeteringen zitten in de geavanceerde boorkop met vier inkepingen. Hierdoor zit de boor steviger in de boorhouder en daardoor is er een betere krachtoverdracht. Dit maakt het boren in harde materialen, zoals beton efficiënter en gemakkelijker. Het gebruik van een SDS-Plus boor vereist een boormachine met SDS-Plus compatibiliteit, zoals een klopboormachine of een boorhamer. Deze machines bieden de benodigde kracht en impact om door harde materialen te boren.

Betonboor afmetingen

Betonboren zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en boordiameters. De lengte van een betonboor wordt gemeten van het puntje van de boor tot aan de schacht. De standaard lengte varieert meestal tussen de 100 mm en 150 mm. Deze lengte is geschikt voor algemene boorwerkzaamheden in beton, zoals het boren van gaten voor bevestigingsmaterialen. De extra lange lengte varieert meestal tussen de 200 mm tot 1000 mm. Deze lengte is geschikt voor diepere boorwerkzaamheden of toepassingen waarbij je door dikke betonlagen moet boren. 

Naast de lengte van betonboren is er ook een boordiameter waarmee je rekening moet houden. In ons assortiment hebben we onder andere betonboren van 6 mm, 12 mm, 20 mm boordiameter en meer. De keuze voor boordiameter is afhankelijk van het gat dat je wil boren. Voor kleine gaten is een boordiameter van 4 - 8 mm meestal voldoende. Voor grotere gaten heb je eerder 10 mm of groter nodig. 

Betonboor voor jouw klus

Bij het gebruik van een steen- en betonboor is het belangrijk om de juiste boor te kiezen die geschikt is voor het materiaal waarin je wil boren. Daarnaast is het belangrijk om de boor op de juiste manier te gebruiken, met een geschikte boormachine, met de juiste boorsnelheid en druk. Door beton boren kan zwaar werk zijn, dus het is belangrijk om de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen, zoals het dragen van een veiligheidsbril en gehoorbescherming. Ook is het verstandig om de boor regelmatig af te koelen met water om oververhitting te voorkomen.

Betonboor kopen

Bij Elektramat kun je eenvoudig een betonboor kopen. Heb je meerdere boren nodig? Dan kun je kiezen voor een betonborenset. Hierdoor heb je meteen de nodige boren in huis. In ons assortiment kun je boren bestellen van de merken IP, Silverline, Kreator, Makita en meer. Wil je graag hulp bij het kiezen van een betonboor? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten. Dit kan via 011 98 84 42, per mail [email protected] of gebruik de chatfunctie.