EXVB kabel

Ben je op zoek naar een kabel met een extra sterke, UV-bestendige en waterafstotende buitenmantel? Kies dan een EXVB kabel. Deze kabel is uitermate geschikt om buitenshuis te gebruiken. Je kunt kiezen uit 3-aderig, 4-aderig en 5-aderig.


Wat is een EXVB kabel?

Een EXVB kabel is een elektriciteitskabel met een extra versterkte PVC-buitenmantel. Dit type kabel is erg geschikt om buitenshuis te gebruiken. Een EXVB kabel wordt ook wel een grondkabel genoemd.

Belangrijke kenmerken van deze kabel zijn:

  • Buitenmantel is UV-bestendig
  • Waterafstotend
  • Extra versterkt

Het gebruik van een EXVB kabel

Dit type kabel gebruik je meestal voor vaste installaties in de tuin. Denk aan het aanleggen van verlichting of stopcontacten.

Een EXVB kabel mag rechtstreeks in de grond geplaatst worden. Het is wel aan te raden om een beschermende buis te gebruiken. Zo voorkom je dat de kabel beschadigt bij graafwerkzaamheden.

Let op: Je dient de kabel minimaal 60 centimeter diep te plaatsen en je mag deze niet als bundel plaatsen.

Verschil tussen EXVB en XVB kabels

Een EXVB kabel en XVB kabel lijken erg op elkaar. Een EXVB kabel kan echter buitenshuis toegepast worden. Dit komt doordat de buitenmantel extra versterkt is ten opzichte van een XVB kabel. Hierdoor is de EXVB kabel de enige kabel die niet in een beschermende buis geplaatst hoeft te worden (maar het wordt wel aangeraden). Bij een XVB kabel is dit wel noodzakelijk.

Ben je op zoek naar een brandvertragende kabel? Dan is een EXVB kabel niet geschikt. Je kan dan een XVB kabel gebruiken.

EXVB kabel kopen bij Elektramat

Bij Elektramat kun je verschillende EXVB kabels kopen. Je kan kiezen uit een verschillend aantal aders, namelijk 3, 4 of 5. De kabels kunnen per meter besteld worden. Ze worden dan op de gewenste maat geknipt.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste EXVB kabel? Neem dan contact op met onze klantenservice. Dit kan op de volgende manieren:

  • Mailen - [email protected]
  • Bellen - 011 98 84 42
  • Chatten - via de chat ballon rechts onderin je scherm