Zonnepaneel materiaal

Voor de installatie van zonnepanelen zijn diverse benodigdheden vereist, waaronder omvormers, thuisbatterijen en solar gereedschap. Elektramat biedt deze producten aan. 

Selecteer een categorie


Wat zijn omvormers?

Omvormers spelen een belangrijke rol in zonne-energiesystemen, zoals zonnepanelen. Hun functie is om de gelijkstroom (DC) die wordt geproduceerd door zonnepanelen om te zetten in wisselstroom (AC), die geschikt is voor gebruik in huizen en op het elektriciteitsnet. 

Zonnepanelen produceren gelijkstroom wanneer ze worden blootgesteld aan zonlicht. De meeste huizen gebruiken wisselstroom. Daarom is een omvormer nodig om de opgewekte gelijkstroom om te zetten in wisselstroom, zodat deze kan worden gebruikt om huishoudelijke apparaten van stroom te voorzien en/of terug te voeden aan het elektriciteitsnet. 

Wat zijn thuisbatterijen?

Thuisbatterijen zijn apparaten die elektriciteit opslaan die wordt opgewekt door zonnepanelen of afkomstig is van het elektriciteitsnet. Ze spelen een cruciale rol in zonne-energiesystemen en helpen huiseigenaren om optimaal gebruik te maken van zelf opgewekte elektriciteit. 

De belangrijkste functie van thuisbatterijen is om overtollige elektriciteit die wordt geproduceerd door zonnepanelen op te slaan, wanneer de vraag laag is en de zon schijnt. Later wanneer de zon ondergaat of de vraag naar elektriciteit hoog is, kan de opgeslagen energie uit de batterij worden gebruikt om het huis van stroom te voorzien. Dit helpt huiseigenaren om hun energie te gebruiken en hun afhankelijkheid van het elektriciteitsnet te verminderen, wat kan leiden tot lagere energierekeningen. 

Kabels en toebehoren voor zonnepanelen

Kabels en toebehoren zijn nodig om zonnepanelen aan te sluiten. In ons assortiment bieden we zwarte en rode solarkabels, MC4 connectoren, installatiekabels, grondkabels en diverse gereedschappen aan.  

Voordelen van Elektramat

Wanneer je jouw producten bij Elektramat bestelt, profiteer je van verschillende voordelen. We bieden altijd scherpe prijzen aan. Veel van onze producten worden binnen 24 uur verzonden en bij bestellingen van meer dan €100,- is de verzending gratis. Bovendien staat onze deskundige klantenservice altijd klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Kortom, er zijn genoeg redenen om voor Elektramat te kiezen!

Heb je vragen over onze producten? Onze medewerkers staan je graag te woord. Je kan contact opnemen via 011 98 84 42, [email protected] en via de chatfunctie.