Sokken en bochten

Koppelstukken voor jouw installatie 

Bij het aanleggen van een elektrische installatie gebruik je meestal PVC buizen. Om deze aan elkaar te verbinden of om bochten aan te leggen heb je koppelstukken voor elektrabuizen nodig. Bij Elektramat kan je kiezen tussen verschillende soorten koppelstukken. De producten in deze categorie hebben een snelle levertijd, waardoor je snel aan de slag kan gaan.

Pagina
Pagina

Sokken en bochten gebruiken 

Voor het verbinden van elektrabuizen zijn verschillende koppelstukken verkrijgbaar. Om een rechte verbinding te maken kan je een sok gebruiken. Je plaatst hierbij het uiteinde van de ene buis aan de ene kant van de sok en het uiteinde van de andere buis aan de andere kant van de sok. Wil je twee buizen in een bocht aan elkaar verbinden? Dan kies je voor een speciaal koppelstuk voor PVC buizen. De werkwijze is hetzelfde als bij een sok. 

Het kan soms ook voorkomen dat onderdelen beter beschermd moeten worden op bepaalde plekken. Denk hierbij aan installatie buitenshuis. De juiste koppelstukken hiervoor zijn grijs van kleur. Dit houdt in dat ze slagvast zijn. Dit betekent dat ze beter bestand zijn tegen invloeden van buitenaf.

Pipelife bocht installatiebuis 16 mm Polivolt

Een bekend voorbeeld van een koppelstuk is die van Pipelife 16 mm Polivolt. Deze is geschikt om PVC buizen aan elkaar te koppelen met een diameter van 16 millimeter. Polivolt is een plastic leiding die is geïntroduceerd door Pipelife. Een aantal eigenschappen van dit product staan hieronder weergegeven.

Voor nom. buisdiameter

16 millimeter

Materiaal

Kunststof

Kwaliteitsklasse

PVC

Kwaliteit van de oppervlaktecoating

Niet gecoat

Uitvoering

Steek

Elektrabuis koppelstuk bestellen

Bij Elektramat kan je een elektrabuis koppelstuk kopen voor zowel gewone als slagvaste buizen. De voordelen van bestellen bij Elektramat zijn:

  • Scherp geprijsd
  • Snel geleverd
  • Deskundig advies
  • Gratis verzending vanaf €100,- 


Heb je nog vragen over onze elektrabuis koppelstukken? Neem gerust contact met ons op. Onze deskundige medewerkers staan je graag te woord! Bel naar
011 98 84 42 of stuur een mail naar [email protected]. Of start een chatgesprek rechts onderin.