Lijmen en kitten

Lijmen en kitten spelen een essentiële rol bij bouw- en renovatieprojecten. Beide producten hebben unieke toepassingen. Lijm wordt gebruikt om materialen te verbinden, terwijl kit wordt gebruikt om naden en voegen af te dichten. Bij Elektramat bieden we een uitgebreid assortiment aan lijmen en kitten. Zo heb je voor elke klus genoeg keuze.  


Wanneer is lijm de juiste keuze?

Lijm wordt gebruikt wanneer permanente hechting tussen materialen vereist is. Het wordt gebruikt voor het verbinden van materialen zoals hout, metaal en kunststof. Lijm is ideaal voor situaties waarin sterke en structurele verbindingen nodig zijn. Het zorgt voor een stevige en duurzame verbinding tussen materialen, waardoor ze bestand zijn tegen belasting en spanning.

Wanneer is kit de juiste keuze?

Kit wordt gebruikt voor het afdichten en opvullen van naden, kieren en voegen. Het wordt toegepast op gebieden waar waterdichtheid, luchtdichtheid of geluidsisolatie vereist is. Bijvoorbeeld bij het plaatsen van ramen en deuren om de ruimte tussen het raamkozijn en de muur af te dichten. Hierdoor blijft tocht en vocht buiten. Ook wordt kit gebruikt in badkamers en keukens om naden rondom sanitair en tegels waterdicht te maken en lekkages te voorkomen. Kit biedt een flexibele en waterbestendige afdichting, waardoor het ideaal is voor toepassingen waar beweging of uitzetting van materialen kan optreden. 

Soorten lijmen bij Elektramat

Bij Elektramat hebben we een ruim assortiment aan lijmen zoals:

 • Secondelijm
 • Constructie en bruislijm
 • Contactlijm
 • Metaallijm 
 • Purschuim
 • PVC en plastic lijm
 • Houtlijm
 • Epoxy

Daarnaast hebben we ook lijmen voor materialen zoals hout, metaal, tegels, glas, (natuur)steen, beton, PVC, plastic, goot en dakbedekking.

Soorten kitten bij Elektramat

Bij Elektramat hebben we een ruim assortiment kitten zoals:

Daarnaast hebben we ook kitten voor materialen zoals hout, glas, PVC, plastic, (natuur)steen, beton, metaal, tegels, goot en dakbedekking.

Welke merken lijmen en kitten verkoopt Elektramat?

Bij Elektramat zijn de volgende merken lijm en kit te koop:

 • illbruck / Nullifire
 • Den Braven Zwaluw
 • Griffon Bison
 • Premtech

Daarnaast zijn de kitten te koop in de kleuren zwart, transparant, grijs, wit en antraciet. 

Kan je kit als lijm gebruiken?

Hoewel sommige soorten kit een zekere mate van kleefkracht hebben, zijn ze over het algemeen niet ontworpen om structurele belasting te dragen zoals lijm dat doet. Lijm wordt gebruikt om materialen aan elkaar te hechten voor structurele verbindingen. Toch kan er in sommige gevallen wel gebruik worden gemaakt van kit in plaats van lijm. Voor het bevestigen van lichte voorwerpen op een verticaal oppervlak kan een sterke kit gebruikt worden als alternatief. Toch is het advies om specifieke lijmproducten te gebruiken die geschikt zijn voor het betreffende materiaal en de toepassing.

Toebehoren en verbruiksartikelen

Bij Elektramat vind je niet alleen een uitgebreid assortiment aan lijmen en kitten, maar ook diverse toebehoren en verbruiksartikelen. Denk hierbij aan handige accessoires zoals spuittuiten en kitspuiten om de lijm en kit nauwkeurig aan te brengen. Daarnaast bieden we een ruime keuze aan handgereedschap en algemeen gereedschap. Of je nu op zoek bent naar precisie-instrumenten zoals hamers, schroevendraaiers en rolmaten, of naar beschermende uitrusting zoals handschoenen en afdekmateriaal, bij Elektramat hebben wij alles wat je nodig hebt om je project tot een succes te maken.

Nog vragen over ons assortiment? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Dit kan via 011 98 84 42, [email protected] en onze chatfunctie.