Zekeringkast onderdelen

Bij Elektramat koop je alle elektronische componenten die je nodig hebt voor het samenstellen van je zekeringkast. Op zoek naar een hoofddifferentieelschakelaar, differentieelschakelaar, automaat, differentieelautomaat, energiemeter of beltransfo? In ons assortiment vind je deze onderdelen van diverse merken als ABB Vynckier, Schneider, Legrand en EMAT.

Selecteer hieronder het gewenste component of merk.


Onderdelen zekeringkast

Je verdeelkast bestaat uit diverse elektronische componenten. Al deze onderdelen voor je zekeringkast koop je bij Elektramat voor de laagste prijs. Graag leggen we kort de functie van de verschillende onderdelen in je zekeringkast uit. Op de productpagina van de betreffende component vind je meer informatie.

Hoofddifferentieelschakelaar 300mA

De hoofddifferentieelschakelaar 300mA bevindt zich aan het begin van de installatie en is verplicht in elke zekeringkast. Deze component onderbreekt automatisch de spanning van de gehele tellerkast wanneer er sprake is van verliesstroom.

Differentieelschakelaar 30mA

De differentieelschakelaar 30mA detecteert, net als het hoofddifferentieel, wanneer er verliesstroom optreedt. Deze variant met een gevoeligheid van 30mA wordt aan het begin van de kring voor vochtige ruimtes geplaatst.

Automaat

Een automatische zekering verdeelt de stroom binnen de zekeringkast en zorgt ervoor dat er geen overbelasting plaatsvindt. Een standaard stroomkring voor stopcontacten en verlichting bestaat doorgaans uit automaten van 16A of 20A.

Differentieelautomaat

De differentieelautomaat combineert de functies van een differentieelschakelaar en automatische zekering. Op deze manier beschermt dit component de installatie tegen verliesstroom én overbelasting.

Energiemeter

Met een energiemeter kan je het stroomverbruik van een bepaalde kring in je zekeringkast monitoren. Op deze manier kan je bijvoorbeeld het verbruik van laadpalen of zonnepanelen in kaart brengen.

Beltransformator

Een deurbel maakt gebruik van een lagere spanning en kan dus niet zomaar aangesloten worden op een zekeringkast. Je gebruikt hiervoor een beltransfo. Deze zorgt ervoor dat de standaard netstroom omgezet wordt naar een lager voltage.

Zekeringkast samenstellen

Alle onderdelen zijn los verkrijgbaar. Daarnaast kan je bij ons ook een volledig gemonteerde verdeelkast bestellen. Je stelt deze eenvoudig samen met behulp van de zekeringkast generator. Met deze online tool stel jij je zekeringkast digitaal samen voordat je hem besteld.

Na het plaatsen van je bestelling zetten we deze kosteloos voor je in elkaar. Zo ontvang je een zekeringkast die onmiddellijk klaar is voor installatie.

Elektronische componenten kopen

Bij Elektramat vind je alle onderdelen die nodig zijn voor de inrichting van je verdeelkast. Daarnaast profiteer je van de volgende voordelen:

  • Snelle levering uit eigen voorraad
  • Altijd scherpe prijzen
  • Componenten voorzien van alle keurmerken
  • Minimaal 2 jaar garantie
  • Onafhankelijk advies

Twijfel je of een component geschikt is of heb je behoefte aan meer informatie? Onze experts helpen je graag persoonlijk verder. We zijn te bereiken via 011 98 84 42 of [email protected].