Beitels

Een beitel is een onmisbaar gereedschap voor bouw-, sloop- en verbouwingswerkzaamheden. Daarom hebben we bij Elektramat verschillende soorten beitels in ons assortiment. Zo maken wij het onderscheid tussen handbeitels en SDS-plus beitels, elk van alleen maar topmerken! Zo heb je altijd het juiste gereedschap voorzien van de juiste kwaliteit.

Selecteer een categorie


Soorten beitels

Er zijn verschillende soorten beitels, voor verschillende toepassingen. Afhankelijk van de toepassing waarvoor je de beitel wilt gebruiken, kies je de meest geschikte beitel. Beitels worden onderverdeeld in drie soorten: hout, steen en metaal.

  • Houtbeitels: Voor het bewerken van hout. Denk hierbij aan hout hakken of het maken van inkepingen voor verbindingen.
  • Steenbeitels: Voor het bewerken van natuursteen of sloopwerk. Dit wordt gebruikt met een moker of boorhamer.
  • Metaalbeitels: Voor het bewerken van metaal. Metaalbeitels worden gewoonlijk gebruikt in machines, zoals metaal draaibanken.


Beitels slijpen

Om een beitel goed te kunnen gebruiken is een beitel slijpen noodzakelijk. Je kunt hiervoor een slijpsteen of een slijpmachine gebruiken. Met het slijpen van een beitel bedoelen we de bramen op de kop te verwijderen. Deze ontstaan door het slaan met een hamer op de beitel. Door regelmatig je beitels te slijpen, zorg je ervoor dat ze altijd scherp zijn en efficiënt werken.