Beitels

Een beitel is een onmisbaar gereedschap voor bouw-, sloop- en verbouwingswerkzaamheden. Daarom hebben we bij Elektramat verschillende soorten beitels in ons assortiment. Zo maken wij het onderscheid tussen handbeitels en SDS-plus beitels, elk van alleen maar topmerken! Zo heb je altijd het juiste gereedschap voorzien van de juiste kwaliteit.

De voordelen van Elektramat

De voordelen van Elektramat

  • 90 dagen retourtermijn
  • Specialist in elektromaterialen
  • Gratis verzending vanaf €100,-*

Selecteer een categorie


Soorten beitels

Er zijn verschillende soorten beitels, voor verschillende toepassingen. Afhankelijk van de toepassing waarvoor je de beitel wilt gebruiken, kies je de meest geschikte beitel. Beitels worden onderverdeeld in drie soorten: hout, steen en metaal.

  • Houtbeitels: Voor het bewerken van hout. Denk hierbij aan hout hakken of het maken van inkepingen voor verbindingen.
  • Steenbeitels: Voor het bewerken van natuursteen of sloopwerk. Dit wordt gebruikt met een moker of boorhamer.
  • Metaalbeitels: Voor het bewerken van metaal. Metaalbeitels worden gewoonlijk gebruikt in machines, zoals metaal draaibanken.


Beitels slijpen

Om een beitel goed te kunnen gebruiken is een beitel slijpen noodzakelijk. Je kunt hiervoor een slijpsteen of een slijpmachine gebruiken. Met het slijpen van een beitel bedoelen we de bramen op de kop te verwijderen. Deze ontstaan door het slaan met een hamer op de beitel. Door regelmatig je beitels te slijpen, zorg je ervoor dat ze altijd scherp zijn en efficiënt werken.

Let op: Draag tijdens het slijpen van een beitel altijd een veiligheidsbril en gehoorbescherming.

Veilig werken met beitels

Om een beitel veilig te gebruiken is het verstandig om jezelf te beschermen met werkhandschoenen en een veiligheidsbril. Beitels hebben meestal een scherp uiteinde, wees daarom extra voorzichtig en raak de punt niet aan. Tijdens het gebruiken van een beitel wordt er kracht uitgeoefend, waardoor de beitel weg kan schieten. Houdt hier rekening mee en steek de beitel nooit in de richting van je lichaam toe. Tot slot is het goed om je beitel veilig te bewaren en voorzien van een beschermingshoes.


Beitel kopen

Wil je snel en eenvoudig een beitel kopen? Dan ben je bij Elektramat aan het juiste adres. Dankzij ons ruime assortiment heb je keuze uit verschillende topmerken. Zo is het ook mogelijk om een gehele beitel-set te kopen. Heb je toch liever persoonlijk advies? Neem dan contact op met een van onze specialisten via 011 98 84 42 of [email protected].