Installatiemateriaal

Je kan bij Elektramat kiezen uit verschillende elektro installatiematerialen. Installatiemateriaal is een verzamelterm voor meerdere onderdelen. Elektramat bied je inbouwdozen, aftakdozen, hollewanddozen, centraaldozen, verbindingsmaterialen, bevestigingsmaterialen, wartels, ophoogkaders, nokkenschakelaars, kabelgoten, draadgoten en aardingsmaterialen aan. Met deze installatiematerialen kan je de klus klaren.


Verschillende installatiematerialen

Inbouwdozen

Een inbouwdoos is een doos waar elektriciteitsdraden in uitkomen. De draden trek je van de zekeringkast naar de inbouwdoos. In de inbouwdoos kan je stopcontacten en schakelaars monteren.

Aftakdozen

Aftakdozen gebruik je bij een elektrische installatie om draden door te verbinden. Je kan kiezen voor zowel waterdichte als niet waterdichte aftakdozen.

Hollewanddozen

Hollewanddozen zijn inbouwdozen voor elektra in een holle wand. Met holle wanden bedoelen we een gipsplaat of een houten wand met een holle ruimte achter de plaat. De hollewanddoos heeft van zichzelf een bevestiging om deze op de muur te kunnen plaatsen. De hollewanddoos zijn geschikt voor 16 mm of 19 mm installatiebuizen. Dit kan een vaste of flexibele buis zijn. Er zijn verschillende typen verkrijgbaar. Je kan kiezen voor een hollewanddoos met twee of vier kabelinvoeren.

Centraaldozen

Centraaldozen worden gebruikt bij het aansluiten van verlichting. Je kan ze monteren in het plafond. Het is ook mogelijk om een speciaal centraaldozensysteem te gebruiken. Vanuit de zekeringkast wordt een installatiebuis op de centraaldoos aangesloten. Via de centraaldoos worden alle verlichtingspunten en stopcontacten in dezelfde ruimte aangesloten.

Ophoogkaders

Ophoogkaders zijn rood van kleur en helpen bij later aangebracht pleisterwerk of betegeling. De stopcontacten en schakelaars die te diep in de muur gemonteerd zijn kan je, door gebruik te maken van ophoogkaders, gelijk laten lopen met de muur. Hierdoor wordt de afwerking eenvoudiger.

Kabelgoten

Met behulp van een kabelgoot kan je kabels ordenen en wegwerken, zodat deze niet meer zichtbaar zijn. Afhankelijk van de hoeveelheid kabels die je wil opbergen zijn de kabelgoten verkrijgbaar in verschillende formaten en breedtes.

Draadgoten

Draadgoten kan je zien als een alternatief voor kabelgoten. Ze zijn geschikt om te gebruiken in kleine installatieruimtes met bijvoorbeeld een verlaagd plafond of met een verhoogde vloer. Door de open structuur van de draadgoten is er minder kans op stof en zijn ze eenvoudig te reinigen.

Hulp of advies nodig?

Twijfel je over het installatiemateriaal of heb je behoefte aan meer informatie? Onze experts helpen je graag persoonlijk verder. We zijn te bereiken via 011 98 84 42 of [email protected].