Stekkerdozen

Stekkerdozen (ook wel verdeeldozen genoemd) zijn handige apparaten om elektronica op aan te sluiten. Stekkerdozen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en ontwerpen om aan verschillende behoeften te voldoen. Zoals stekkerdozen met schakelaar, overspanningsbeveiliging, USB-poorten en verlengsnoeren. 


Stekkerdoos met schakelaar

Een stekkerdoos met schakelaar is een handige functie die beschikbaar is op sommige stekkerdozen. Dit betekent dat je de stekkerdoos kunt aan- en uitschakelen zonder de stekker uit het stopcontact te halen. Dit is vooral handig als je meerdere apparaten tegelijkertijd wilt uitschakelen of stroom wilt besparen wanneer je de apparaten niet gebruikt. 

Stekkerdoos met USB

Een stekkerdoos met USB-poorten is een handige functie waarmee je elektronische apparaten kan opladen zonder daar een aparte oplader voor nodig te hebben. Naast traditionele stopcontacten heb je dan ook USB-poorten die geschikt zijn voor het opladen van smartphones, tablets, powerbanks en andere soortgelijke apparaten.

Stekkerdoos met overspanningsbeveiliging

Een stekkerdoos met overspanningsbeveiliging is bedoeld om elektronica te beschermen tegen schade door piekspanningen of stroomstoten. De stekkerdoos heeft dan speciale circuit onderdelen die de stroomtoevoer naar de aangesloten apparaten regelen en automatisch de stroomtoevoer onderbreken als er een piekspanning optreedt. Dit voorkomt dat de aangesloten apparaten worden beschadigd door stroomstoot.

Stekkerdoos zonder kabel

Een stekkerdoos zonder kabel wordt gebruikt om meerdere elektronische apparaten aan een stopcontact aan te sluiten. In tegenstelling tot de traditionele stekkerdozen heeft een stekkerdoos zonder kabel geen kabel om het apparaat aan te sluiten op het stopcontact, maar heeft het een stekker die rechtstreeks in het stopcontact kan worden gestoken. 

Heb je vragen over onze stekkerdozen of wil je graag meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op via 011 98 84 42 of stuur een mail naar [email protected].