Hamers

Een hamer is een stuk gereedschap met vaak een ijzeren of houten kop of steel. Er zijn verschillende soorten hamers. Zo hebben wij de klauwhamer, bankhamer, moker en rubberhamer in ons assortiment. Ben je op zoek naar een goede hamer? Bij Elektramat hebben we een ruim assortiment hamers van merken zoals Stanley, Kreator, Hultafors en nog veel meer. 

Selecteer een categorie


Soorten hamers

Door de verschillende soorten hamers is het soms lastig om te bepalen welke hamer je nodig hebt voor jouw klus. Voor licht kluswerk (zoals montage) kan je beter kiezen voor kunststof hamers, omdat deze dan niet het materiaal beschadigen. Bij wat zwaarder kluswerk (zoals sloopwerk) kan je beter kiezen voor een moker. Hieronder een toelichting van de verschillende soorten hamers in ons assortiment. 

  • Klauwhamer: Goed te gebruiken voor bouw- en timmerwerk. Met de klauw op de hamer trek je eenvoudig spijkers uit. 
  • Bankhamer: Dit is een gewone hamer en is geschikt voor het inslaan van spijkers. 
  • Moker: Ideaal voor sloopwerk. 
  • Rubberhamer: Wordt vaak gebruikt voor het recht leggen van tegels.

Voor elke klus een hamer

Voor elke klus is er wel een passende hamer. Naast de verschillende soorten hamers, speelt het gewicht ook een grote rol bij het kopen van een hamer. Over het algemeen geldt: hoe zwaarder de hamer, hoe groter de slagkracht. Het hangt af van de klus hoe zwaar een hamer moet zijn. 

Hamer kopen

In ons uitgebreide assortiment vind je verschillende soorten hamers, geschikt voor elke klus. Ook voor andere gereedschappen kan je bij ons terecht. Kom je er door het uitgebreide assortiment niet helemaal uit? Laat je dan adviseren door een van onze specialisten via 011 98 84 42 of [email protected].