Serieschakelaar

Ben je op zoek naar een serieschakelaar? Je vindt deze bij Elektramat in het assortiment. Er zijn verschillende soorten serieschakelaars verkrijgbaar. Je kan de schakelaar dus aanschaffen in de stijl die past bij je interieur en de rest van je schakelmateriaal.


Wat is een serieschakelaar?

Een serieschakelaar is een schakelaar waarmee je twee lichtpunten vanaf één plek kunt bedienen. De serieschakelaar beschikt over twee knoppen waarmee je deze lichtpunten afzonderlijk kunt in- of uitschakelen. Daarnaast heeft deze schakelaar drie aansluitklemmen. Een serieschakelaar vind je vaak in kantoorruimtes. Maar ook in kleinere ruimtes waar meerdere lichtpunten zijn, kan je dit type schakelaar aantreffen.

Serieschakelaar aansluiten

Een serieschakelaar aansluiten dient op de juiste manier te gebeuren. De bruine draad sluit je aan op het contactpunt die voorzien is van de letter “L”. De twee zwarte draden sluit je aan op de overige contactpunten. Deze zwarte draden moeten ook in contact staan met de lichtpunten die je met de serieschakelaar wilt gaan bedienen.

Bij het werken met elektriciteit staat veiligheid altijd voorop. Zorg er dus voor dat het gebied waarin je werkt spanningsloos is.

LET OP! Heb je geen ervaring met elektra? Dan is het aan te raden om hier niet zelf mee aan de slag te gaan, maar een professional in te schakelen.

Welke serieschakelaar heb ik nodig?

Welke serieschakelaar je nodig hebt is afhankelijk van de situatie waarin je deze gaat gebruiken. Als je de serieschakelaar buiten gaat aansluiten, dan moet deze aan andere eisen voldoen dan wanneer je hem binnen gaat gebruiken. Je kan de serieschakelaar aanschaffen in de stijl van de rest van je schakelmateriaal. Selecteer deze dus in dezelfde serie en kleur.

Wil je weten of een serieschakelaar de juiste schakelaar is voor jouw situatie? Onze medewerkers staan je graag te woord. Neem contact met ons op via 011 98 84 42 of mail naar [email protected].