Flexibele buis met draad

Flexibele buis met draad is een product wat je kosten en moeite bespaart. Het monteren van buizen en het trekken van draden kan soms een tijdrovende klus zijn. Door te kiezen voor flexibele buis met draad kies je voor snelheid en gemak. Bij Elektramat hebben we Snelflex en Greenflex buizen met draad. Er zijn verschillende varianten beschikbaar, waaronder met luidsprekerkabel, VOB draad, UTP kabel en meer. 

Populaire kennisbank artikelen
Pagina
Pagina

Toepassingen flexibele buis

Flexibele buizen (of flex buizen) worden vaak toegepast bij het aanleggen van vaste installaties binnenshuis. Wil je bijvoorbeeld een VOB draad aanleggen voor verlichting of schakelmateriaal? Dan plaats je de draden niet los in de muur, maar in een flexibele buis. De draad wordt dan beschermd en je kan de draad later eenvoudiger vervangen. De meest gebruikte flexibele buizen hebben een buitendiameter van 16 of 20 mm.

Voorbedrade buis

Bij een lege flexibele buis zal je zelf draden er doorheen moeten trekken. Doe je dat liever niet zelf? Dan kan je het beste kiezen voor een voorbedrade buis. Deze buizen zijn al voorzien van draden of kabels, waardoor je ze makkelijker en sneller kan aanleggen.Je hebt onder andere keuze uit voorbedrade buizen met:

Flexibele buis met trekdraad

Mocht je wel zelf draden door een buis willen trekken, dan is een flexibele buis met trekdraad ideaal. Dankzij de trekdraad kan je het gewenste aantal draden in één keer door de gehele buis trekken. Zoek je een alternatief voor een flexibele buis, die je buiten kan gebruiken? Kies dan voor een wachtbuis. Deze buizen zijn ook voorzien van trekdraad.

Flexibele buis met draad kopen

Heb je een flexibele buis met draad nodig, maar weet je niet zeker welke de beste optie is? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Samen met onze technische specialisten helpen ze jou de juiste producten te vinden. Je kan ons bereiken via [email protected], 011 98 84 42 en de chatfunctie rechts onderin.