Inbus- en torxsleutel

Een inbussleutel is een gereedschap dat wordt gebruikt om schroeven en bouten vast te draaien of los te draaien. Inbussleutels zijn verkrijgbaar in verschillende maten afhankelijk van de grootte van de schroeven of bouten. Bij Elektramat bestel je inbussleutels heel eenvoudig online. Dankzij ons uitgebreide assortiment is er dan ook een ruime keuze aan topmerken, zoals HBM, Kreator, Wera, Silverline en meer. 


Inbussleutel maten

Inbussleutels zijn verkrijgbaar in verschillende maten, meestal aangeduid in millimeters (mm). De meest voorkomende maten zijn: 1,5 mm, 2 mm, 2,5 mm, 3 mm, 4 mm, 5 mm, 6 mm, 8 mm en 10 mm. Dit zijn de algemene standaard maten. Het is ook mogelijk om ze te verkrijgen in tussenliggende maten.  

Het is belangrijk om de juiste maat inbussleutel te gebruiken voor de schroef of bout die je wilt aanpassen, omdat anders de sleutel kan wegglijden of beschadigd worden. Om de juiste maat inbussleutel te bepalen, moet je de grootte van de schroef of bout meten. Dit kan je doen door de diameter van het zeskantige gat te meten waar de inbussleutel in past. 

Inbussleutelset

Een inbussleutelset is een verzameling inbussleutels van verschillende maten die meestal in een handige set worden geleverd. Je weet niet altijd welke maat je nodig hebt, daarom is een inbussleutelset een handige oplossing. De grootte van onze inbussleutel sets variëren meestal tussen de 8 en 12 verschillende maten. Zo heb je altijd de juiste maat bij de hand!

Torx sleutel 

Een torx sleutel is iets anders dan de inbussleutel. Het belangrijkste verschil is het type schroefkop waarvoor ze bedoeld zijn. Torx sleutels hebben een stervormige uitsparing in de schroefkop, met zes of meer punten. Torx sleutels zijn verkrijgbaar in verschillende maten, aangeduid met een T en een cijfer, zoals T9, T10 etc. 

Inbussleutel T-greep

Een inbussleutel met een T-greep is een variant van de traditionele inbussleutel. In plaats van een eenvoudige zeshoekige staaf heeft een inbussleutel met een T-greep een handgreep in de vorm van een T. Deze handgreep biedt meer comfort en maakt het makkelijker om meer kracht uit te oefenen bij het aan- of losdraaien. 

Heb je een nieuwe inbus- en torxsleutel nodig? Dan kan je dit eenvoudig online kopen bij Elektramat. Ook voor moersleutels kan je bij ons terecht. Voor vragen of persoonlijk advies kan je contact opnemen met een van onze specialisten via 011 98 84 42 of [email protected]. Zij helpen je graag verder!