XVB kabel

Een XVB kabel kan je eenvoudig kopen bij Elektramat. Deze kabel wordt gebruikt bij het aanleggen van diverse installaties binnenshuis. Wij bieden kabels op rol aan en we kunnen kabels voor jou op maat knippen. De meeste kabels in ons assortiment zijn van het merk Nexans.


Wat is een XVB kabel?

Een XVB kabel is een installatiekabel die bestaat uit minimaal 2 VOB draden (ook wel aders genoemd). Een VOB draad bestaat uit een koperen kern met een omhulsel van pvc. Bij een XVB kabel wordt de bundel van VOB draden beschermd door een kunststof mantel. Je hebt bij XVB kabels keuze uit varianten met verschillende aantallen aders en met diverse doorsnedes. Wij bieden je kabels met 3 tot 5 aders aan en met een doorsnede van 1,5 tot 16 mm².

XVB kabel toepassen

Een XVB kabel is een vaste kabel die je binnenshuis kan gebruiken. De kabel wordt gebruikt voor standaard installaties in huis, zoals voor de zekeringkast en voor schakelmateriaal. Een XVB kabel is niet geschikt voor grote gebouwen (die hoger zijn dan 25 meter). Je kan een XVB kabel in een muur, achter een vals plafond en onder een valse vloer plaatsen. Ook is deze kabel geschikt voor opbouw. Je moet de kabel in een beschermende buis plaatsen.

XVB kabel buiten aanleggen

Je kan een XVB kabel buiten aanleggen, maar dit raden we niet aan. Deze kabel is namelijk bedoeld om binnen te gebruiken en is niet voldoende beschermd voor buiten. Je kan beter kiezen voor een EXVB kabel. Dit is een grondkabel die geschikt is om in de grond te plaatsen.

XVB kabel kopen

Wil je een XVB kabel kopen, maar weet je niet zeker welke je nodig hebt? Dan kun je gerust contact opnemen met onze klantenservice. Samen met onze technische specialisten helpen ze je de juiste kabel voor jouw klus te vinden. Mail naar [email protected], bel via 011 98 84 42 of gebruik de chatfunctie.