Boren

Boren is een veelgebruikte techniek die gehanteerd wordt om gaten te maken in verschillende materialen zoals hout, metaal en beton. Bij Elektramat hebben we een ruim assortiment aan boren voor elk soort materiaal. Kies je voor een houtboor, metaalboor of betonboor? Voor elke klus hebben we verschillende soorten boorkoppen. Bekijk ons assortiment en kijk welke soort boor je nodig hebt. 


Boren assortiment

Er zijn verschillende soorten boren voor verschillende materialen. Hieronder vertellen we je wat meer over de meest voorkomende soorten boren:

  • Dozenboor: Deze boor staat ook wel bekend als een gatenzaag en is speciaal bedoeld om ronde gaten te maken in materialen zoals hout, gips, kunststof en metaal. 
  • Houtboor: Deze boor is speciaal ontworpen om in hout te kunnen boren. Het heeft een scherpe punt en een spiraalvormige groef om het hout te verwijderen tijdens het boren. 
  • Metaalboor: Deze boor wordt gebruikt voor het boren in metalen zoals staal, aluminium en koper. 
  • Steen- en betonboor: Deze boren zijn speciaal ontworpen om te boren in harde materialen zoals steen, beton, baksteen en metselwerk. 
  • Draadtappen: Deze boor is een type die is voorzien van scherpe mesjes waarmee je groeven aan de binnenkant van het boorgat kan maken. Dit wordt gedaan om een inwendige schroefdraad te creëren zodat er een bevestigingsmiddel kan worden ingedraaid. 
  • Stappenboor: Deze boor is een type dat wordt gebruikt om gaten te boren met verschillende diameters in dunne materialen zoals metaal, kunststof en hout. 
  • Gatzaag: Deze boor lijkt veel op de dozenboor. Hiermee kun je eenvoudig ronde gaten maken in diverse materialen. 
  • Verzinkboor: Deze boor wordt gebruikt om een verzinking of verzinkgat in materiaal te maken.Borenset en bitset bij Elektramat

In ons assortiment hebben we naast verschillende soorten boren ook een boor- en bitset waar je uit kan kiezen. Een boor- en bitset is handig omdat het verschillende maten en soorten boren en bits bevat, waardoor je voorbereid bent op verschillende klussen. Het kan worden gebruikt bij het bouwen, verbouwen, repareren en installeren van verschillende objecten.

Boren kopen

In ons ruime assortiment aan verschillende soorten boren vind je gegarandeerd de juiste boor voor jouw klus. Heb je vragen over onze boren? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten via 011 98 84 42 of stuur een mail naar [email protected]. Zij helpen je graag verder!