Halogeenlampen

Halogeenlampen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, wattages en fittingen. Welke halogeenlamp je nodig hebt, is afhankelijk van je situatie. Neem een kijkje in ons assortiment, er is ongetwijfeld een geschikte halogeenlamp voor jou!


Soorten halogeenlampen

Er zijn verschillende soorten halogeenlampen beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en toepassingen. In het assortiment van Elektramat vind je halogeenlampen zoals:

  • Halogeenlamp (E14): Ook wel bekend als de kleine fitting. Deze wordt vaak gebruikt in kleinere armaturen zoals tafellampen, wandlampen en plafondlampen. 
  • Halogeenlamp (12V): Dit is een type lamp dat werkt op een spanning van 12 volt. Deze worden vaak gebruikt in systemen met een transformator, zoals tuinverlichting, autoverlichting en sommige soorten inbouwverlichting. 
  • Halogeenlamp (G9): Deze lampen hebben een steekfitting en worden vaak gebruikt in huishoudelijke toepassingen, zoals in plafondlampen, wandlampen, bureaulampen en badkamerverlichting.  
  • Halogeen staaflamp: Ook wel bekend als lineaire halogeenlampen, deze hebben een langwerpige vorm en worden vaak gebruikt in armaturen zoals vloerlampen, bureaulampen en wandlampen. 

Het is belangrijk om de specificaties van de halogeenlamp (zoals de wattage, de fitting en de vorm) te controleren om ervoor te zorgen dat deze geschikt is voor de gewenste toepassing. 

Halogeen spots

Halogeen spots zijn kleine, heldere lampen die gebruikmaken van halogeen gas om licht te produceren. Ze zijn ontworpen om een gerichte en intense lichtbundel te creëren, ideaal voor accentverlichting. Halogeen spots zijn ook verkrijgbaar in verschillende wattages en lichtkleuren. Meestal worden ze gebruikt in inbouwspots, railverlichting of andere armaturen. 

Halogeenlamp kopen

Wil je graag halogeenlampen kopen? Bij Elektramat vind je een ruim assortiment halogeenlampen aan voordelige prijzen! Ook voor andere soorten verlichtingen kan je bij ons terecht. Liever persoonlijk advies? Neem contact met ons op via 011 98 84 42 of stuur een mail naar [email protected]. We helpen je graag verder!