Schakelmateriaal

Ben je op zoek naar schakelmateriaal? Bij Elektramat kun je schakelmateriaal kopen van de merken Niko, Legrand, EMhub, Schneider-Merten en Kopp.

Op het gebied van schakelmateriaal is er tegenwoordig veel keuze. Denk maar aan verschillende kleuren, stijlen, inbouw schakelmateriaal of opbouw schakelmateriaal. Op die manier kun je altijd iets vinden wat bij jouw interieur past.

Hulp nodig met het vinden van schakelmateriaal?
Hulp nodig met het vinden van schakelmateriaal?
Stel jouw pakket aan schakelmateriaal samen

De voordelen van Elektramat

De voordelen van Elektramat

  • 90 dagen retourtermijn
  • Specialist in elektromaterialen
  • Gratis verzending vanaf €100,-*

Waar gebruik je schakelmateriaal voor?

Onder schakelmateriaal verstaan we elementen die je op of in de muur kunt bevestigen. Met deze elementen bedien je op een veilige manier alle elektriciteit in huis. Je kunt hierbij denken aan stopcontacten, dimmers en schakelaars. Schakelmateriaal is verkrijgbaar in twee varianten: inbouw schakelmateriaal en opbouw schakelmateriaal. Verderop leggen wij je hier wat meer over uit.

Je hebt tegenwoordig veel keuze op het gebied van schakelmateriaal. De verschillende merken brengen meerdere series op de markt. Ook kun je kiezen uit verschillende kleuren. Ga je dus schakelmateriaal kopen, dan kijk je niet meer alleen naar het functionele aspect. Schakelmateriaal is een heus styling object geworden. Bekijk dus goed welk schakelmateriaal bij jouw interieur past.

Inbouw schakelmateriaal

Inbouw schakelmateriaal is het type schakelmateriaal wat je het meest zult zien. Zoals de naam al doet vermoeden wordt dit in de muur geplaatst. Het inbouw schakelmateriaal bestaat uit een basiselement en een centraalplaat. Door middel van een afdekplaat kun je het geheel op nette wijze afwerken. Voor het installeren van het basiselement maak je gebruik van een inbouwdoos. Deze monteer je in de wand en vervolgens plaats je het basiselement hierin.

Opbouw schakelmateriaal

Opbouw schakelmateriaal wordt vaak gezien als een minder mooie oplossing. Het kan in bepaalde situaties nodig zijn om gebruik te maken van opbouw schakelmateriaal. Het voordeel van dit type schakelmateriaal is dat je het op de muur kunt bevestigen. Dit betekent dat je niet hoeft te frezen. Is het dus niet mogelijk of niet toegestaan om te breken in de muren, dan biedt opbouw schakelmateriaal uitkomst.