Stekkers

Wil je een stekker kopen voor een scherpe prijs? Bekijk ons assortiment met rechte stekkers, haakse stekkers, eurostekkers en contrastekkers. We verzenden je bestelling binnen 24 uur. Zo heb jij je producten snel in huis.
Pagina
Pagina

Verschillende uitvoeringen

Er zijn veel verschillende soorten stekkers. Het is belangrijk dat je vooraf weet welke type je nodig hebt. Dit kan namelijk per situatie verschillen. In ons assortiment vind je rechte stekkers, haakse stekkers, eurostekkers en bijbehorende contrastekkers. Op zoek naar een CEE-stekker? Al ons CEE materiaal vind je hier.

Rechte stekkers

Dit zijn stekkers waarbij de kabel er aan de bovenzijde ingaat. Dit type is handig in situaties waarbij een kabel intensief gebruikt wordt, zoals bij een verlengsnoer of kabelhaspel. De kabel wordt door de vorm van de stekker en de constructie van de trekontlasting wat minder belast. Dit type is naast de rubber variant, ook verkrijgbaar in hard kunststof. Het nadeel van een rechte stekker is dat deze redelijk ver uit het stopcontact steekt, waardoor je er geen meubels voor kunt zetten. In ons assortiment vind je rechte stekkers en de bijbehorende contrastekkers.

Haakse stekkers

Bij een haakse stekker gaat de kabel er via de zijkant in. Dit type stekkers wordt vooral gebruikt in situaties waarbij het handig is om de kabel direct langs de muur weg te laten lopen. Een speciale uitvoering van dit type stekker is de extra platte variant. Super handig wanneer je je meubel zo dicht mogelijk tegen de muur wil zetten. Ook bestaan er haakse stekkers met daarop een schakelaar.

Stekker vervangen

Soms kan het noodzakelijk zijn om een stekker te vervangen. Bijvoorbeeld omdat deze kapot is, er een ander type stekker nodig is of omdat je de kabel wil vervangen. Ga je de stekker zelf vervangen? Kies dan voor een uitvoering met randaarde die open te schroeven is. Daarnaast is het ook belangrijk dat je het juiste gereedschap in huis hebt als je aan de slag gaat. Dit zijn een scherp mes, striptang en een schroevendraaier.

Stekker kopen bij Elektramat

Een stekker koop je gemakkelijk online bij Elektramat. Als je bij ons bestelt, profiteer je van de volgende voordelen:

  • Specialist in elektromaterialen
  • Scherp geprijsde producten
  • Verzending binnen 24 uur
  • Persoonlijk advies op maat
  • Minimaal 2 jaar garantie

Het is belangrijk om de keuze voor een stekker altijd af te stemmen op de kabel en situatie. Wil je een oven aansluiten of een klein led lampje op je nachtkastje? DIt bepaalt welk type en diameter kabel en type stekker je gaat gebruiken.

Heb je vragen over welke je het beste kunt kopen? We geven je graag advies op maat. Contacteer ons telefonisch via 011 98 84 42 of stuur een e-mail naar [email protected].