Wachtbuis

Bij het aanleggen van diverse leidingen en kabels heb je een wachtbuis nodig. Deze buis wordt onder de grond geplaatst en kan onder diverse constructies doorlopen. Zo kan je eenvoudig kabels en leidingen leggen en eventueel vervangen. Bij Elektramat vind je zowel rode als zwarte wachtbuizen.


Wachtbuis toepassingen

Wachtbuizen worden gebruikt om diverse leidingen te beschermen. Het wordt daarom ook wel een kabelbeschermingsbuis genoemd. Een kabelbeschermingsbuis is onder andere geschikt voor:

  • Gasleidingen
  • Waterleidingen
  • Elektriciteitsleidingen
  • Datakabels

Kabelbeschermingsbuizen kunnen onder funderingen, onder wegen en onder muren worden gelegd. Je kan ze zowel los in de grond plaatsen als in beton verwerken. Mochten leidingen of kabels later vervangen moeten worden, dan kan je de oude leidingen en kabels verwijderen en nieuwe plaatsen. Ook kan je eenvoudiger reparaties uitvoeren.

Kabelbeschermingsbuis afmetingen

Een kabelbeschermingsbuis of wachtbuis is verkrijgbaar in diverse afmetingen. Een wachtbuis van 50mm of 40mm is een goede optie voor dunne kabels en leidingen. Ook bieden we buizen met een grotere buitendiameter aan.

Wachtbuis met trekdraad

Een wachtbuis met trekdraad is ideaal voor het trekken van kabels. Je bevestigt de kabels aan de trekdraad en trekt deze door de gehele wachtbuis heen. Door het gebruiksgemak bieden wij enkel wachtbuizen met trekdraad aan. Heb je een buis nodig voor VOB draad of XVB kabels? Wij bieden ook flexibele buizen aan met trekdraad of die voorbedraad zijn.

Wachtbuis bestellen

Wil je een kabelbeschermingsbuis bestellen, maar twijfel je over de afmeting? Of heb je vragen over een wachtbuis met trekdraad? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze technische specialisten helpen je graag verder. Bel via 011 98 84 42, stuur een mail naar [email protected] of gebruik de chatfunctie.