Zagen

Een zaag is een essentieel stuk gereedschap om materialen zoals hout, natuursteen of metaal te bewerken. Dit veelzijdige gereedschap is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en is bedoeld om een verscheidenheid aan materialen nauwkeurig te bewerken. Bij Elektramat hebben we een ruim assortiment zagen, waaronder metaalbeugelzaag, handzaag, gatzaag en meer. We helpen je graag het onderscheid te maken tussen de verschillende soorten zagen en je op weg te halen naar het juiste gereedschap!

Selecteer een categorie


Soorten zagen

Er zijn talloze zagen beschikbaar, elk geschikt voor specifieke toepassingen. Hieronder de meest voorkomende zagen en hun kenmerken:

Handzagen

Handzagen zijn perfect om nauwkeurig te werk te gaan. Deze type zagen hebben een solide handvat en een scherp zaagblad. Afhankelijk van het type materiaal dat je wilt zagen, zijn handzagen verkrijgbaar in verschillende lengtes en tandconstructies. 

Cirkelzagen

Cirkelzagen zijn elektrische zagen met een snel ronddraaiend zaagblad. Deze zagen worden voornamelijk gebruikt voor het zagen van hout, maar er zijn ook speciale bladen verkrijgbaar voor andere materialen. Cirkelzagen zijn ideaal voor grotere kluswerken. 

Decoupeerzagen

Decoupeerzagen zijn zagen die zowel rechte als gebogen sneden kunnen maken. Ze zijn gemakkelijk te hanteren en worden vaak gebruikt voor het zagen van plaatmateriaal, zoals triplex. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vermogensniveaus en met diverse zaagbladen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een zaag?

Bij het kiezen van een zaag kun je rekening houden met de volgende factoren.

  1. Type zaag: kies een zaag die geschikt is voor het materiaal dat je wilt zagen.
  2. Zaagblad: controleer het zaagblad op scherpte, duurzaamheid en compatibiliteit met jouw klus.
  3. Ergonomie: let op het comfort en de grip van het handvat, vooral als je langere tijd moet gaan zagen.
  4. Veiligheid: controleer of de zaag is voorzien van essentiële veiligheidsfuncties, zoals een beschermkap of een vergrendelsysteem. 

Zagen kopen

Ben je op zoek naar een nieuwe zaag voor jouw job? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij bieden een breed assortiment aan zagen van de hoogste kwaliteit. Met onze ruime keuze vind je gegarandeerd de perfecte zaag. Heb je nog vragen over een specifiek product of wil je graag advies van een specialist? Neem dan gerust contact met ons op 011 98 84 42, [email protected] of start een chatgesprek.