CEE materiaal

CEE-materiaal verwijst naar elektrische apparatuur en materialen die voldoen aan de normen van International Electrotechnical Commission (IEC). Deze normen zijn wereldwijd erkend en helpen bij het waarborgen van de veiligheid, betrouwbaarheid en compatibiliteit van elektrische apparatuur en systemen. 


CEE-materiaal assortiment

Er zijn verschillende soorten CEE-materiaal beschikbaar, afhankelijk van de specifieke behoeften van je elektrische installatie.

Wil je zeker zijn dat je voldoet aan de CEE normen?

Wij zetten de CEE-materialen die bij Elektramat te vinden zijn op een rijtje: 

  • CEE stekker/contactstop: Deze stekkers worden gebruikt voor het aansluiten van elektrische apparaten op een krachtstroomnetwerk. Het wordt ook wel een industriële stekker genoemd. CEE stekkers worden gebruikt voor hogere vermogens en vind je vaak terug in industriële omgevingen, bouwplaatsen, campings en evenementenlocaties. 
  • CEE wandcontactdoos: Dit speciale type contactdoos wordt gebruikt om elektrische verbinding te maken tussen een CEE stekker en het elektriciteitsnetwerk. Deze wordt vaak gebruikt op bouwplaatsen, industriële locaties en op de camping. 
  • CEE contrastekker/koppelcontactstop: Dit type wordt gebruikt om twee CEE stekkers met elkaar te verbinden. Het wordt gebruikt wanneer er behoefte is aan een verlenging of koppeling van twee CEE stekkers om een grotere afstand te overbruggen. 
  • CEE toestelcontactdoos: Een CEE toestelcontactdoos wordt gebruikt voor het aansluiten van elektrische apparaten met een hoger vermogen, zoals industriële machines, bouwmachines en caravans. Deze worden vaak gebruikt op plaatsen waar extra vermogen nodig is. 

Voldoe helemaal aan de regelgeving met CEE-materiaal van Elektramat

Bestel je gewenste CEE-materiaal bij Elektramat en profiteer van onze voordelen:

  • Snelle levering
  • Ruim assortiment
  • Scherpe prijzen
  • Gratis deskundig advies

Heb je nog vragen over CEE materiaal? Of wil je graag professioneel advies? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.