Laadpalen

Wil je steeds zeker zijn van je plaats aan de laadpaal? 

Met de opkomst van elektrische auto’s wordt het steeds belangrijker om betrouwbare en efficiënte laadmogelijkheden toe te passen. Een laadpaal voor thuis is een ideale oplossing. Bij Elektramat hebben we een ruim assortiment aan betrouwbare laadpalen van bekende merken zoals ABB, ABL, Wallbox, Webasto en meer. 

Populaire kennisbank artikelen

Laadpaal thuis

Een laadpaal thuis kan eenvoudig worden geïnstalleerd in je garage of oprit en zorgt ervoor dat je altijd met een volle batterij de weg op kunt. Een laadpaal thuis is niet alleen handig, maar ook kostenefficiënt! Een laadpaal bij jouw thuis past perfect bij het dagelijkse gebruik van je elektrische auto, zeker als je zonnepanelen hebt. Maar ook zonder zonnepanelen is een laadpaal thuis voordelig en efficiënt. Je betaalt niet de duurdere tarieven die aangerekend worden bij openbare laadpalen. 

Verkies je een laadpaal met vaste kabel of via wandlader?

Naast een laadpaal met een vaste kabel kun je ook kiezen voor een wandlader (ook wel Wallbox genoemd.) Dit zijn laadpalen die aan een muur of wand worden gemonteerd. Ze zijn compact en ideaal voor thuisgebruik of kleine bedrijven. Wandladers hebben meestal een lagere laadcapaciteit, maar zijn voldoende voor dagelijks gebruik.

Soorten laadpalen

Er zijn verschillende soorten laadpalen beschikbaar, afhankelijk van het type voertuig en de behoeften van de gebruiker. Naast een laadpaal thuis, zijn er ook openbare laadpalen waar je gebruik van kunt maken. 

  • Publieke laadpalen: Publieke laadpalen zijn vooral te vinden op parkeergelegenheden, zoals bij de winkelcentra of in de stad. Ze bieden extra flexibiliteit voor onderweg en stellen je in staat om je auto op te laden terwijl je boodschappen doet of een wandeling maakt door de stad. Met behulp van diverse navigatie-apps kun je snel en gemakkelijk de dichtstbijzijnde publieke laadpalen vinden. 
  • Snelladers: Snelladers zijn de uitkomst voor mensen die weinig tijd hebben en snel weer weg willen rijden. Deze krachtige laadpalen leveren grote hoeveelheden stroom waardoor je batterij in korte tijd wordt opgeladen. Ideaal voor diegene die niet veel thuis zijn of aanwezig op het bedrijf en snel willen laden.

Voordelen van een eigen thuislaadpaal 

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een eigen laadpaal voor het opladen van elektrische voertuigen. Enkele belangrijke voordelen zijn:

  • Gemak en snelheid: Met een laadpaal thuis hoef je nooit meer naar een oplaadpunt te gaan. Je kunt simpelweg je auto aansluiten en genieten van de vrije tijd terwijl deze wordt opgeladen.
  • Kostenbesparing: Laden via een laadpaal is over het algemeen goedkoper dan laden bij een openbaar laadpunt. Je kunt profiteren van lagere tarieven en zelfs gebruikmaken van een speciale abonnement. Bovendien zijn er mogelijkheden om je laadpaal te koppelen aan je slimme energiemeter, waardoor je optimaal kunt profiteren van goedkopere daluren of het gebruik van zonnepanelen. 
  • Duurzaamheid: Het gebruik van een laadpaal draagt bij aan een duurzamer milieu. Elektrische auto’s stoten geen schadelijke uitlaatgassen uit en door groene energie te gebruiken tijdens het laden, verklein je de ecologische voetafdruk nog verder. Het is een kleine stap met grote gevolgen voor de toekomst. 

Laadpaal kopen

Wil je een laadpaal kopen, maar weet je niet precies welk type laadpaal het beste bij jouw situatie past? Wij helpen je graag met het vinden van de juiste laadpaal.

Wil je graag meer informatie over een laadpaal thuis? Lees dan ons kennisbank artikel over laadpalen of neem gerust contact met ons op via 011 98 84 42 of stuur een mail naar [email protected]