Tijdschakelaar

Ben je op zoek naar een tijdschakelaar om elektrische apparaten automatisch mee te kunnen schakelen? Bij Elektramat vind je een ruim assortiment aan tijdschakelaars. Zo kun je kiezen uit schakelklokken en tijdklokken van verschillende merken. We zetten graag alle zaken voor jou op een rijtje zodat je alvast de juiste keuze kan maken.  


Wat is een tijdschakelaar en hoe werkt het?

Een tijdschakelaar, ook wel schakelklok of tijdklok genoemd, is een schakelaar met een ingebouwde klok. Met behulp van een tijdschakelaar heb je de mogelijkheid om jouw aangesloten apparaten op vooraf ingestelde tijden in- en uit te schakelen. Het werkt als een timer die je kunt instellen volgens jouw behoeften. 

Of het nu gaat om het regelen van lampen of het inschakelen van je verwarming, een tijdschakelaar maakt het allemaal mogelijk. Het gebruik van een tijdschakelaar is eenvoudig. Je hoeft alleen maar de gewenste start- en eindtijd in te stellen en de tijdschakelaar zal op de door jou gekozen tijden de stroomtoevoer naar het apparaat regelen. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het aan- en uitzetten van je apparaten, omdat de tijdschakelaar dit automatisch voor je doet. 

Voordelen van een tijdschakelaar

  1. Gemakkelijk & comfortabel: Met een tijdschakelaar kun je maximaal comfort ervaren. Met een tijdschakelaar kun je elektrische apparaten automatisch in- en uitschakelen op vooraf ingestelde tijden. Je hoeft dus niet handmatig lampen of andere apparaten in- of uit te schakelen. 
  2. Energiebesparing: Een tijdschakelaar kan ook helpen energie te besparen en daarmee dus kosten te verminderen. Je kunt instellen dat apparaten alleen aan staan, wanneer ze nodig zijn. 
  3. Veiligheid: Een ander groot voordeel van een tijdschakelaar is het verbeteren van de veiligheid in huis. Als je bijvoorbeeld afwezig bent, kun je met behulp van een tijdschakelaar je lampen automatisch aan- en uitschakelen, waardoor het lijkt dat iemand thuis is.

Tijdschakelaar aanschaffen

Een tijdschakelaar schaf je eenvoudig aan bij Elektramat. Naast ons ruime assortiment, profiteer je ook van de volgende voordelen:

  • Altijd scherp geprijsd
  • Verzending binnen 24 uur
  • Deskundig & vrijblijvend advies

Heb je nog vragen over een specifiek product? Neem dan contact op met een van onze specialisten. Bel via 011 98 84 42, mail naar [email protected] of stel je vragen online via onze chat. Onze specialisten helpen je graag verder.