Over Elektramat

Wie is Elektramat.be?

Wie is Elektramat.be?

Elektramat.be is dé online partner voor elektromaterialen en elektrotechniek! Elektramat is al jarenlang actief als groothandel op het gebied van elektrotechniek voor de professional en particulier. Elektramat opereert als webshop met een breed assortiment elektromaterialen en levert alle bestelde producten bij jouw woning of bedrijfspand af.

Elektramat is in 2006 in Nederland (Enschede) opgericht door R. Pierik. Sinds de start van het bedrijf in 2006 is Elektramat enorm aan het groeien. Inmiddels heeft het bedrijf meer dan 350 medewerkers en een assortiment van meer dan 250.000 producten, verdeeld over meer dan 100 verschillende categorieën. Doordat het bedrijf al 15 jaar lang aan klanten in België levert, is er besloten om een webshop op te zetten speciaal voor België. Naast de vestiging in Nederland, is Elektramat nu dus ook actief in België. Om Belgische klanten goed op weg te helpen is er een kantoor gevestigd in Pelt. 

De voordelen van Elektramat.be

De voordelen van Elektramat.be

 • Specialist in elektromaterialen. Al jarenlang actief binnen de elektrotechnische branche. We helpen je dan ook graag met al je vragen. 
 • Gratis deskundig advies op maat. Gebruik een handige keuzehulp voor het samenstellen van bijvoorbeeld je zekeringkast of schakelmateriaal. Liever persoonlijk advies? Onze specialisten staan voor je klaar. 
 • Zekeringkasten kosteloos in elkaar gezet. Bestel je vanuit de zekeringkast generator? Dan betaal je alleen voor de door jou gekozen producten. Wij zetten de kast kosteloos in elkaar en sturen hem gratis naar je op. 
 • Breed en divers assortiment. Door ons brede assortiment zijn we in staat voor iedere situatie een geschikt product te leveren. 
 • Verzending binnen 24 uur. Je bestelling wordt binnen 24 uur verzonden. Zo heb jij je producten snel in huis. 
 • Voordelige prijzen. Wij hanteren een zo scherp mogelijke prijs voor de producten in ons assortiment. 
 • Premium dealer van het merk EMAT. Het merk EMAT kenmerkt zich door de scherpe prijs-kwaliteitverhouding en biedt onder meer zekeringkasten en zekeringkast componenten. 
Zekeringkast merken

Assortiment

Assortiment

Het uitgebreide assortiment is toch wel één van de kenmerken van Elektramat. Omdat je hier alles voor jouw klus op 1 plek vindt is Elektramat de one-stop-shop voor de professional en particulier. In de webshop vind je alles op het gebied van de zekeringkast, zekeringkast componenten, kabel en bedrading, EXVB grondkabels, schakelmateriaal, installatiemateriaal en nog veel meer. Ook voor andere elektromaterialen, zoals bevestigingsmaterialen en verlichting, heeft Elektramat een groot assortiment met kwalitatief hoogwaardige artikelen. 

Het assortiment voor België is niet één-op-één overgenomen van de Nederlandse webshop, maar heeft een eigen assortiment waarbij onderzoek is gedaan naar de wet- en regelgeving in België. Door dit onderzoek worden er alleen producten aangeboden die geschikt zijn voor jou als Belgische klant. Zo zijn er alleen zekeringkasten en onderdelen in het assortiment die voorzien zijn van de juiste keurmerken in België. Op de productpagina vind je meer informatie over het product, zoals specificaties, technische details en eventuele keuringsdocumenten die je gemakkelijk kunt downloaden.

Service

Service

Elektramat is met name gespecialiseerd in zekeringkasten. Zo kan je een complete zekeringkast evenals losse zekeringkast componenten bestellen op de website. De zekeringkast generator maakt het gemakkelijk om jouw zekeringkast zelf samen te stellen. Je kunt eenvoudig wisselen van aantal fasen, afmeting zekeringkast of merk. Je ziet direct hoe de zekeringkast eruit komt te zien en welke vereiste onderdelen nog ontbreken. Na het plaatsen van een bestelling, zetten we de zekeringkast kosteloos voor je in elkaar. Wij helpen je hier graag bij en vinden het belangrijk dat altijd één van onze technische specialisten advies kan geven. 

Zekeringkast samenstellen

Kernwaarden

Kernwaarden

Elektramat wil alle particuliere en zakelijke klanten voorzien van de beste elektrotechnische materialen. Hierbij staan de volgende kernwaarden centraal binnen het bedrijf:

 • Kwaliteit. Al onze artikelen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van merk en kwaliteit.
 • Service. Door onze grote voorraad is het mogelijk om binnen 24 uur te verzenden.
 • Veiligheid. Al onze artikelen voldoen aan de gestelde normen en eisen voor veiligheid.
 • Klantgerichtheid. Bij ons staan de wensen en behoeften van de klant centraal.