Multimeter

Met een multimeter (ook wel universeelmeter genoemd) kan je verschillende elektrische eenheden meten zoals spanning, stroom en weerstand. Bij Elektramat hebben we een ruim assortiment digitale multimeters voor diverse toepassingen. 

Pagina
UNI-T multimeter UT139C (UT139C)
Artikelnr: 401171971
UNI-T multimeter UT139C (UT139C)
Levertijd 1 werkdag
Pagina

Analoge of digitale multimeter?

Bij Elektramat kan je kiezen tussen analoge en digitale multimeters. Het grote verschil is de manier waarop de metingen worden weergegeven. Met een analoge multimeter wordt de gemeten eenheid weergegeven door middel van een naald die de waarde aangeeft op een continue schaal. Het enige nadeel hierbij is dat het soms moeilijk is om de exacte waarde af te lezen. 

Bij een digitale multimeter heb je een digitale display. De waarde wordt hier nauwkeurig weergegeven en is eenvoudig af te lezen. Veel digitale multimeters hebben ook een Data-Hold functie, hiermee blijft de gemeten waarde op het scherm staan.

Fluke multimeters in ons assortiment

Een bekend merk van digitale multimeters in ons assortiment is Fluke. Fluke is marktleider op het gebied van digitale multimeters. Sinds 1948 produceren zij multimeters voor de technologische markt. De Fluke multimeters staan bekend om de betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van het meetinstrument. 

Multimeter gebruiken

Het gebruik van een multimeter vereist zorgvuldigheid en kennis om nauwkeurige metingen te verkrijgen en veilig te werken met elektrische circuits. Wil je graag weten hoe je een multimeter op een veilige manier kan gebruiken? Lees dan onze kennisbank artikel hierover. 

Welke multimeter heb ik nodig?

Om te bepalen welke multimeter jij nodig hebt zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Een belangrijke is in welke categorie de multimeter zit. Een multimeter heeft namelijk vier CAT categorieën. Deze staan hieronder weergegeven. 

CAT I

Kan gebruikt worden voor lage spanningen en stroom

CAT II

Geschikt voor 1-fase-installatie met 230V

CAT III

Geschikt voor 3-fase-installatie met 400V

CAT IV 

Geschikt voor installaties met een nog hogere spanning

Let op: De meeste huizen zijn geschikt voor de CAT II categorie. Heb je thuis een 3-fase spanning? Dan is een CAT II categorie niet genoeg en heb je een CAT III categorie nodig. 

Multimeter kopen

Ben je dagelijks bezig met metingen, dan is de Fluke digitale multimeter 179 zeker een aanrader. Met dit type multimeter kan jij je werk gegarandeerd goed uitvoeren en ben je voorzien van een goed werkend meetinstrument

Mocht je nog vragen hebben over multimeters? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Dit kan via 011 98 84 42 of stuur een mail naar [email protected].