Persoonlijke beschermingsmiddelen

Bescherm jezelf met deze must-have persoonlijke beschermingsmiddelen!

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) zijn uitrustingen die zijn ontworpen om de gezondheid en veiligheid van mensen te waarborgen door hen te beschermen tegen verschillende risico’s op de werkplek of in een andere omgeving. Per lichaamsdeel heb je specifieke beschermingsmiddelen die je kan gebruiken. Voor jouw persoonlijke veiligheid is het van belang om de juiste beschermingsmiddelen aan te schaffen. Hiervoor ben je bij Elektramat aan het juiste adres!

Populaire kennisbank artikelen

Ons assortiment PBM

Bij Elektramat hebben we een ruim assortiment PBM artikelen. Je hebt keuze uit verschillende soorten en merken. Ons assortiment is onder te verdelen in de volgende categorieën: 

  • Handbescherming: Werkhandschoenen, chemisch bestendige handschoenen, snijbestendige handschoenen, elektrisch isolerende handschoenen en wegwerphandschoenen. 
  • Gehoorbescherming: Oordoppen en geluidsdempende koptelefoons. 
  • Hoofdbescherming: Veiligheidshelmen.
  • Oogbescherming: Veiligheidsbrillen. 
  • Adembescherming: Stofmaskers en ademhalingsmaskers. 
  • Kniebescherming: Kniekussens en kniebeschermers. 
  • Veiligheidsvesten: Gele en oranje vesten. 

Wanneer gebruik je PBM?

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) moet je gebruiken wanneer er op de werkplek risico's zijn die niet volledig kunnen worden verminderd door andere maatregelen. Het gebruik van PBM is er om de gezondheid en veiligheid van werknemers te waarborgen. 

  1. Blootstelling aan gevaarlijke stoffen: Bij het werken met chemicaliën, giftige stoffen is het dragen van geschikte PBM, zoals handschoenen, maskers of beschermende kleding belangrijk.
  2. Gevaarlijke geluidsniveaus: In omgevingen met harde geluiden is gehoorbescherming, zoals oordoppen en geluidsdempende koptelefoons noodzakelijk om gehoorbeschadiging te voorkomen.
  3. Risico op vallende voorwerpen: Bij werkzaamheden waarbij het risico bestaat dat voorwerpen vallen, zoals op bouwplaatsen. Hier is het dragen van een veiligheidshelm essentieel.

Persoonlijke beschermingsmiddelen kopen

Bij Elektramat begrijpen we dat voor elke klus je veiligheid voorop staat. Naast al onze producten bieden we ook kwalitatieve persoonlijke beschermingsmiddelen voor een veilige werkomgeving. Deze bestel je eenvoudig online. Heb je vragen over ons assortiment of wil je graag persoonlijk advies? Dan helpen wij je graag verder. We zijn bereikbaar op 011 98 84 42, [email protected] en onze live chat.