Stopcontact

Ga je schakelmateriaal aanschaffen en heb je ook stopcontacten nodig? Bij Elektramat kun je eenvoudig een stopcontact kopen. We bieden je een ruim assortiment aan van verschillende kleuren en merken. Denk maar aan zwarte stopcontacten.


Wat is een stopcontact?

Met een stopcontact maak je een aansluitpunt op het lichtnet. Door middel van een stekker kun je hieruit elektrische energie afnemen. Als je nieuw schakelmateriaal gaat aanschaffen, is de kans groot dat je ook een stopcontact gaat kopen. Dit is namelijk een belangrijk onderdeel.

Er zijn verschillende uitvoeringen stopcontacten verkrijgbaar. Je kunt kiezen tussen een stopcontact met of zonder aarding. Welke je nodig hebt hangt onder andere af van de locatie van het stopcontact en het type stekker die je erop aansluit. Er zijn ook zwarte stopcontacten in ons assortiment te vinden. Hierover vertellen wij je hieronder meer.

Zwarte stopcontacten

Vroeger was schakelmateriaal voornamelijk in het wit uitgevoerd. Tegenwoordig kun je ook kiezen voor zwarte stopcontacten als je een stopcontact gaat kopen. Je kunt hierdoor stopcontacten uitkiezen die bij jouw interieur passen. Naast zwarte stopcontacten komen er steeds meer kleuren bij. Schakelmateriaal is niet alleen meer een functioneel onderdeel, maar ook een styling item.

Inbouw stopcontacten

Inbouw stopcontacten zijn de meest voorkomende typen stopcontacten. Zoals de naam al doet vermoeden, bouw je deze in de wand. Je gebruikt hiervoor een inbouwdoos die je in de wand plaatst. Hoe groot deze moet zijn is afhankelijk van het aantal stopcontacten wat je naast elkaar gaat plaatsen. In sommige gevallen is het niet mogelijk om een stopcontact in de muur te plaatsen. Je kiest dan voor een opbouw stopcontact.

Stopcontact kopen bij Elektramat

Ga je een stopcontact kopen? Dan heb je bij Elektramat een ruime keuze. Een stopcontact bestaat altijd uit een basiselement, een blindplaat en een afdekplaat. Al deze onderdelen kun je bij Elektramat bestellen. Kies vervolgens uit verschillende kleuren, modellen en merken. De merken die je bij ons kunt vinden zijn:

  • Niko
  • Legrand
  • Bticino

Heb je nog een vraag over stopcontacten? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder. Je kunt ons bereiken op het telefoonnummer 011 98 84 42 of via email op [email protected].