Wat is het CEBEC keurmerk?

Het CEBEC keurmerk, uitgegeven door het Belgisch Elektrotechnisch Comité (CEBEC), certificeert dat elektrische producten voldoen aan specifieke normen en veiligheidseisen. 

CEBEC is een Belgische organisatie die zich toelegt op het certificeren van elektrische apparatuur en het waarborgen van de veiligheid ervan. Het keurmerk wordt toegekend aan producten die succesvol zijn getest en die voldoen aan de geldende Europese en internationale normen op het gebied van elektrische veiligheid. 

Het certificeringsproces omvat grondige inspecties en tests om ervoor te zorgen dat de producten die jij bij Elektramat koopt ook veilig zijn voor gebruik en geen onaanvaardbare risico’s met zich meebrengen. 

CEBEC-certificering is vooral van belang in de elektrische industrie, waar productveiligheid cruciaal is. Het keurmerk geeft zowel fabrikanten als consumenten het vertrouwen dat het betreffende elektrische product aan hoge veiligheidsnormen voldoet. 

Het CEBEC keurmerk komt voor op diverse elektrische apparaten, waaronder huishoudelijke apparaten, industriële machines en elektrisch gereedschap. 

In essentie fungeert het CEBEC keurmerk als een waardevolle indicator voor elektrische veiligheid en kwaliteit en draagt het bij aan het creëren van een veilige, betrouwbare omgeving voor het gebruik van elektrische apparatuur. Je herkent het CEBEC keurmerk aan het volgende logo.

 

Is CEBEC keurmerk verplicht in België?

Het hebben van een CEBEC keurmerk is niet verplicht voor alle elektrische producten in België. Elektrische producten moeten echter voldoen aan specifieke veiligheidsnormen om op de markt te worden gebracht en verkocht. 

Deze normen kunnen worden vastgesteld door nationale en internationale organisaties. Het hebben van een CEBEC keurmerk geeft aan dat het product aan deze normen voldoet, wat het vertrouwen van consumenten en zakelijke partners kan vergroten. 

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over het CEBEC keurmerk? Neem dan gerust contact met ons op via 011 98 84 42, of stuur een e-mail naar [email protected]. Onze deskundige medewerkers staan je graag te woord.  

Veilige schakelmateriaal kopen? Bekijk ons assortiment