Stroomtang

Een stroomtang, ook wel bekend als ampèretang, is een meetinstrument dat wordt gebruikt om elektrische stromen in een elektrisch circuit te meten. Ze worden vaak gebruikt door elektriciens om snel en nauwkeurig de stroomsterkte te bepalen zonder het elektrisch circuit te hoeven onderbreken. Dit maakt het een essentiële tool voor nauwkeurige metingen. 

Populaire kennisbank artikelen
Filteren
Sorteer op
24

Hoe gebruik je een stroomtang?

In tegenstelling tot traditionele meetinstrumenten zoals een multimeter, klem je een stroomtang eenvoudigweg rond een geleider (draad) zonder het circuit te onderbreken. Hierdoor kan het apparaat de stroom meten zonder direct contact met de geleider te maken. De meetresultaten worden weergegeven op een digitaal display op de stroomtang.

Lees hier meer over in ons kennisbank artikel stroomtang gebruiken

Soorten stroomtangen

Er zijn verschillende soorten stroomtangen waar je uit kan kiezen. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten stroomtangen. Deze kan je vinden binnen ons assortiment. 

  • AC stroomtang: meet alleen wisselstroom (AC).
  • DC stroomtang: meet alleen gelijkstroom (DC).
  • AC/DC stroomtang: meet zowel wisselstroom als gelijkstroom.
  • Flexibele stroomtang: heeft een flexibele bek die kan worden gebogen. 

Stroomtang kopen

Bij het kiezen van een stroomtang is het belangrijk om rekening te houden met de specificaties van het instrument, zoals het meetbereik, de nauwkeurigheid en de toepassingsmogelijkheden. Het type stroomtang dat het meest geschikt is, hangt af van jouw behoefte. Binnen ons assortiment heb je een ruime keuze aan stroomtangen, van bekende merken zoals Fluke, UNI-T en Kyoritsu. Hulp nodig met het kiezen van de juiste stroomtang? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten. Dit kan via 011 98 84 42 of stuur een e-mail naar [email protected]. Zij helpen je graag verder.  

loader
Bezig met laden...