Schroevendraaiers

Een schroevendraaier is een handgereedschap en wordt gebruikt om schroeven in en uit materialen te draaien. Er zijn verschillende soorten en maten schroevendraaiers afhankelijk van het type schroef en het gewenste gebruik. Bij Elektramat hebben we een ruim aanbod schroevendraaiers van merken zoals KNIPEX, Wera, Wiha, Cimco en nog veel meer.


Soorten schroevendraaiers

Er zijn verschillende soorten schroevendraaiers, elk ontworpen voor specifieke schroeven en bepaalde toepassingen. Hieronder geven we je al even een overzicht van de meest voorkomende schroevendraaiers:

  • Platte schroevendraaier: Dit is de meest voorkomende schroevendraaier, met een platte eendelige punt. Het wordt gebruikt voor het aandraaien en losdraaien van sleufschroeven met een rechte gleuf. 
  • Kruiskop schroevendraaier: Ook bekend als Phillips-schroevendraaier, heeft een kruisvormige punt die in de gleuf van een schroef past. Deze wordt veel gebruikt in elektronica, apparaten en algemene klussen.
  • Pozidriv schroevendraaier: Dit lijkt op een kruiskop schroevendraaier, maar heeft extra inkepingen in de punt. 
  • Torx schroevendraaier: Deze heeft een stervormig punt en wordt vaak gebruikt in elektronica, auto’s en huishoudelijke apparaten. 

Het is belangrijk om de juiste soort te kiezen op basis van het schroeftype en de toepassing. Dit om schade aan de schroefkop te voorkomen en om effectief te kunnen werken.

Schroevendraaierset

Een schroevendraaierset is een verzameling van meerdere schroevendraaiers in verschillende maten en types. Een standaard schroevendraaierset bevat vaak zowel platte als kruiskop schroevendraaiers in verschillende maten om aan verschillende behoeften te voldoen. Sommige schroevendraaiersets bevatten ook speciale schroevendraaiers, zoals inbus- en torxsleutels. Een schroevendraaierset is altijd handig omdat je niet steeds aparte schroevendraaiers moet kopen, maar ervoor zorgt dat je alles bij de hand hebt. Een schroevendraaier is dan ook echt een essentieel gereedschap dat niet mag ontbreken in je gereedschapskist! 

Schroevendraaier kopen

In ons assortiment vind je verschillende soorten schroevendraaiers. Wil je gelijk meerdere schroevendraaiers tegelijk kopen? Dan is een schroevendraaierset de beste oplossing voor jou. Zo heb je verschillende schroevendraaiers in één set. Heb je vragen over onze producten? Neem dan contact op met een van onze specialisten via 011 98 84 42 of stuur een mail naar [email protected]. We helpen je graag verder!