Bonfix beluchterkraan met keerklep en zwarte knop (70487)

TOEPASSING

De BONFIX beluchterkranen kunnen toegepast worden in drinkwaterleidingen als universele aansluitkranen voor o.a. was- en afwasmachines en als tapkraan zelf. Tevens zijn de BONFIX beluchterkranen ook leverbaar met geïntegreerde keerkleppen. Alleen de BONFIX beluchterkranen met geïntegreerde keerklep zijn geschikt voor het vullen van CVinstallaties. BONFIX beluchterkranen met keerklep zijn niet geschikt als buitenkraan, omdat in de winter aftappen niet mogelijk is. Andere toepassingsmogelijkheden zijn uitsluitend toegestaan, afhankelijk van druk/temperatuur en medium, na schriftelijke toestemming van BONFIX B.V.

TECHNISCHE GEGEVENS

De BONFIX beluchterkranen zijn vervaardigd uit eerste klas messing welke gepolijst verchroomd worden en voorzien zijn van een beluchter (DA) en eventueel een geïntegreerde terugslagklep (EB). De BONFIX beluchterkranen kunnen worden toegepast in situaties met een werkdruk tot 1000 kPa (10 bar) en een temperatuur tot +90 ºC.

FUNCTIE VAN DE BELUCHTER EN DE KEERKLEP

De beluchter voorkomt het terugzuigen van (vervuild) water in het waterleidingnet in geval van onderdruk. Door lucht van buitenaf in de leiding toe te laten ontstaat een luchtkolom in de leiding, die het drinkwater van het vervuilde water scheidt. De keerklep zorgt ervoor dat er geen (vervuild) leidingwater terugstroomt in het leidingnetwerk.

INSTALLATIEVOORSCHRIFT

De kranen moeten conform de voorschriften van het lokale waterleidingbedrijf geïnstalleerd worden. Controle conform de geldende voorschriften/werkbladen. Volgens waterwerkblad 1.4 G moet een beluchter (DA) periodiek, maar tenminste 1x per jaar, op goede werking gecontroleerd worden. Niet controleerbare keerkleppen (EB), geïntegreerd in beluchterkranen, moeten na 10 jaar vervangen worden.

10,69
12,93 Incl. BTW
Levertijd 1 werkdag
Specificaties
Artikelnummer 401319017
Fabrikantnummer 70487
EAN code 8717845904067
Merk Bonfix
Productgroep Tapkraan
Bekijk meer specificaties
Technische details
Materiaal kraanMessing
MontagewijzeWand
Aansluitmaat aanvoer1/2 "
Mondstuk waterkraanMet slangwartel
Met beluchterJa
Met uitloopNee
SleutelbediendNee
UitvoeringMechanisch
Met rozetNee
Met transformatorNee
Gangreserve-accuNee
Spoeltijd instelbaarNee
Met gebouwenbeheersysteem aansluitingNee
Stel een vraag over dit product
Log in of maak een account aan om een vraag te stellen.
Documenten
  • Datasheet beluchterkranen en hoekstopkranen
    download
Best verkocht
loader
Bezig met laden...