Waterpas

Een waterpas is een meetinstrument dat wordt gebruikt om te bepalen of een vlak of lijn precies horizontaal of verticaal staat. Bij Elektramat hebben we verschillende waterpassen waar je uit kan kiezen. In ons assortiment hebben we waterpassen van verschillende merken, zoals Sola, Stabila, Kreator, HBM en Cimco.

Pagina
Pagina

Sola waterpas

De Sola waterpas is een van de bekendste opties onder waterpassen. De Sola waterpas wordt vaak gebruikt door bouwvakkers, stratenmakers en tegelzetters. Binnen ons assortiment hebben we de Sola waterpas in maten van 40 cm - 100 cm. 

Stabila waterpas

De Stabila waterpas is geschikt voor professioneel gebruik. Je hebt analoge en digitale Stabila waterpassen. Over het algemeen zijn deze geel van kleur. Binnen ons assortiment hebben we de Stabila waterpas in maten van 60 cm - 120 cm. 

Soorten waterpassen

Er zijn verschillende soorten waterpassen. Het aanbod in onze webshop bestaat uit de volgende soorten waterpassen:

  • Standaard (libellen) waterpas: Voor het meten van kleine oppervlakken. 
  • Laserwaterpas: Voor het meten van grote oppervlakken. 
  • Magneetwaterpas: Voor wanneer je met metaal werkt. 
  • Digitale waterpas: Voor wanneer iets precies gemeten moet worden. Met een analoge waterpas is dit ook mogelijk. Enige voordeel bij de digitale waterpas is dat het makkelijker af te lezen is. 

Hoe werkt een waterpas?

Een waterpas bestaat uit een lat die gemaakt is van hout, metaal of kunststof. In deze lat zit een zogenaamde libel. Een libel is een buisje met vloeistof waar een luchtbel in zit. Op de libel staan twee streepjes, één links en één rechts. Wanneer de luchtbel precies in het midden van deze twee strepen bevindt, dan staat die recht. Dit noemen ze dan “waterpas”. 

Welke lengte waterpas kiezen?

Voor elke klus kan je een waterpas gebruiken van verschillende lengtes. Weet je niet welke lengte je moet kiezen? Houd dan de volgende richtlijnen aan:

  • 30/40 cm voor het meten van traptreden of andere kleine oppervlakken.
  • 60/80 cm voor het meten van kleine tot middelgrote ruimtes, zoals een wc-ruimte.
  • 100/150 cm voor het meten van grote oppervlakken, zoals een aanrechtblad.
  • 180/200 cm voor bouwplaatsen, zoals het plaatsen van muren. 

Waterpas kopen

Wil je een waterpas kopen? Bij Elektramat bieden wij een ruim assortiment aan meetgereedschap aan. Zo hebben we waterpassen in verschillende soorten, maten en materialen. Zodat er altijd een geschikte waterpas is voor elke klus. Liever persoonlijke advies? Neem dan contact op met een van onze specialisten via 011 98 84 42 of [email protected]. Wij helpen je graag verder!