Wartels

Ben je op zoek naar de juiste wartels voor jouw klus? Er zijn verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Bij Elektramat bieden we een ruim assortiment aan wartels. Binnen dit assortiment vind je kabelwartels en bijbehorende moeren die geschikt zijn voor verschillende kabeldiameters. 


Waarvoor gebruik je een wartel?

Een wartel kent vele toepassingen die afhankelijk zijn van de situatie waarin het wordt gebruikt. In de elektrotechnische branche wordt een wartel gebruikt om kabels veilig en stevig te bevestigen aan de in- of uitgang van elektrische apparaten, behuizingen of aftakdozen. Het belangrijkste doel van een wartel is om een waterdichte en stofdichte verbinding te creëren tussen kabels en behuizing. Dit helpt om de integriteit van de elektrische installatie te behouden en de veiligheid te waarborgen. 

Soorten wartels binnen ons assortiment

Wartels zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, maten en materialen. Het is goed om te kijken van welk materiaal het gemaakt moet zijn. Meestal zijn wartels gemaakt van kunststof, maar je kunt ook kiezen voor messing. Verder is het goed om te kijken naar de maten van de wartels. Bij Elektramat kan je kiezen tussen verschillende maten, zoals de wartel M20 en M25. De juiste maat is afhankelijk van de kabel of buis die door de wartel heen moet. Tot slot kan je ook kiezen uit verschillende kleuren. Meestal is installatiemateriaal in de kleur grijs of wit. Bij ons kan je ook kiezen voor zwarte wartels

Welke type wartel heb ik nodig?

Bij het kiezen van een geschikt type wartel is het belangrijk om te letten op het klembereik en de minimale en maximale gebruikstemperatuur. Binnen ons assortiment kan je ook kiezen voor een kabeldoos inclusief wartels

Klembereik en kabeldiameter:

Kabeldiameter Type wartel
4 tot 6 mm M12
5 tot 8 mm M16
7 tot 12 mm M20
9 tot 14 mm M25
13 tot 17 mm M32
17 tot 24 mm M40
23 tot 32 mm M50


Wartels kopen bij Elektramat

Wartels koop je eenvoudig online bij Elektramat. Profiteer van voordelen zoals: 

  • Altijd scherp geprijsd
  • Snel geleverd
  • Deskundig advies

Heb je vragen over wartels binnen ons assortiment of wil je graag persoonlijk advies? Neem dan gerust contact op met een van onze deskundige medewerkers. Je kunt ze bereiken door te bellen naar 011 98 84 42, een mail te sturen naar [email protected]. Of gebruik onze live chat.